John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
Zomervakantie 2011, USA
2011 USA

 

EEns ietts anders dit jaar, op vakantie naar de USA en wel met een camper. De tocht begon in Boston, waar we eerst een nacht moesten verblijven voordat we de camper mochten ophalen. Boston is een mooie stad geworden waar zelfs plaats is voor eekhoorns

 

Het centrum van Boston is gezellig en je ziet er kleine gebouwen en grote gebouwen. Je kan een historische rondtocht doen, met de ducktours over land en water en nog veel meer.
2011 USA
2011 USA
Een van de trekpleisters is Faneuil Hall, met daarin onder meer Quincy Markt. In Quincy Market vind je alleen maar eten, eten en nog eens eten. Daarrond heb je diverse winkels en valt er altijd wel wat aan straattoneel te beleven.
Vlak buiten het centrum heb je dit uitzicht over Boston.
2011 USA
2011 USA
Het Royal Sonesta hotel waar we de nacht hebben doorgebracht.
John Westland op de brug.
2011 USA
2011 USA
Overal in Boston kan je makkelijk de metro nemen, die brengt je waar je wezen moet.
In Boston staat ook een Holocaust herdenkingsmonument bestaande uit 6 glazen torens. Op het glas staan de nummers gegraveerd van de joden die vergast zijn in de twede wereld oorlog. In de glazen pilaren komt ook gas omhoog.
2011 USA
2011 USA
Detail van een van de glasplaten waarop een aantal ingegraveerde nummers te zien zijn.
De volgende dag konden we de camper ophalen, op tekening zag hij er zo uit.
2011 USA
2011 USA
En in werkelijkheid zo.
2011 USA 2011 USA
2011 USA
Amerikanen zijn erg vaderlandslievend, bij zowat elke camper of caravan hangt de vlag uit. Ik had helaas geen Nederlandse of Belgische vlag bij.
EEn openluchtkerkje in Wales. 's Zondags wordt hier een dienst gehouden en op zaterdag is er een groentenmarkt. Multifunctioneel gebouw dus. Het is trouwens niet de enige kerk in dit piepkleine dorpje.
2011 USA
2011 USA
Hartje zomer en toch een kerstsfeer in het evenementengebouw van de camping. Elke woensdagavond is hier bingo voor de bewoners en voor de dorpsgenoten.
Vlakbij Wales ligt Sturbridge, hier is een openluchtmuseum gevestigd dat je meeneemt naar het New England van de jaren 1830. Oude gebouwen en oude ambachten.
2011 USA
2011 USA 2011 USA
2011 USA
De volgende camping is bij Saugerties en ligt al in de staat New York. Helaas geen Internet hier.
Saugerties ligt vlakbij het legendarische Woodstock. Woodstock is in de flower power periode blijven hangen en alles in dit dorpje draait om het grote concert van 1969 (dat trouwens niet echt in Woodstock werd gehouden).
2011 USA
2011 USA 2011 USA
2011 USA
Alweer de volgende camping, deze ligt bij Ithaca, een grote plaats in het gebied van de Fingerlakes. Wij zitten vlak bij het Cayuga Lake. Een Nederlands aandoende camping met veel vertier voor de kinderen.
Hoewel, je moet je kinderen wel in toom houden, want loslopende kinderen worden als slaaf verkocht. Dat meldt althans het bord aan de ingang van de camping.
2011 USA
2011 USA
Op de achtergrond Cayuga Lake. Dit is een gezellig park bij het meer.
En op warme dagen trekken de Amerikanen met de hele familie onder andere naar zulke parken om te barbequen. Je ziet mensen sjouwen met grote koelboxen met vlees en met drinken. Elke picknick plaats is voorzien van een bankje EN een barbeque, die hoef je dus zelf niet mee te sleuren.
2011 USA
2011 USA
Blik op de barbeque-ende Amerikanen, zij doen dit van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.
Vlakbij het park is ook een natuurgebied waar je kunt wandelen...
2011 USA
2011 USA
en gaan kijken naar de waterval, die trouwens 1 meter hoger is dan de Niagara watervallen...
Ik met een (opgezette) beer (rechts). Beren komen in dit deel van Amerika veelvuldig voor en op de camping moet je dus ook geen etensresten buiten laten liggen 's nachts.
2011 USA
2011 USA
De camping vlakbij de stad New York, om precies te zijn bij Suffern, het noord-westelijke puntje van New York.
De camping is eigenlijk bedoeld voor tenten en er zijn weinig voorzieningen voor campers (eigenlijk geen).
Vlakbij de camping is ook een strand waar veel New Yorkers op warme dagen naartoe komen om te zwemmen, maar vooral ook weer om te barbequeen.
2011 USA
2011 USA
De stad New York zelf, op Broadway om precies te zijn.
New York moet je niet in een paar dagen willen doen, neem er de tijd voor. Dat hebben wij niet gedaan, dus moeten we nog eens terug, want de stad is zeker de moeite waard.
Nog meer New York .
2011 USA
2011 USA
Alweer de laatste camping, vlakbij Boston. Ook dit is een Nederlands aandoende camping met veel vertier voor jong en oud. De camping heeft ook prachtig sanitair en alles is perfect geregeld
Het is de gewoonte in Amerika om des avonds een kampvuur te stoken, dus maar even wat hout gaan sprokkelen in het bos en meegedaan aan de traditie.
2011 USA
2011 USA
Het was een prachtige vakantie en we gaan zeker nog eens terug. De USA is een prachtige vakantie bestemming.
Hier de laatste dag, bepakt en bezakt in Boston.
Meer foto's op de volgende pagina
 
   

Free Visits Counter