John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
EditRegion4

Mijn interesse voor het maken van radio ontstond op 31 augustus 1974 toen de zeezenders moesten verdwijnen. Vanaf dat moment wilde ik zelf radio gaan maken, maar dit was eenvoudiger gezegd dan gedaan. Ik had geen spullen en ik had geen ervaring...

Gelukkig had ik wel een oude platenspeler, een cassetterecorder, een microphone en een radio waarmee ik de stem en de muziek kon mixen (eigenlijk een karaokeset voordat dat woord bekend was!). Met deze apparatuur kon ik gaan oefenen met het aankondigen van plaatjes, aangezien ik maar één draaitafel had moest ik dus presenteren en de plaat wisselen en goed zetten tegelijk, hetgeen niet altijd meeviel. Met de cassetterecorder kon ik ook jingles uit programma's halen om deze in mijn eigen programma te verwerken.

Ik kon dus al flink oefenen met het presenteren (en dat was hard nodig ook), maar ik was nog steeds niet in het bezit van een zender. En het was niet makkelijk om aan een zender te komen als je nog maar 14 bent en op de middelbare school zit. Tegen mijn 16e verjaardag liep ik dan toch iemand tegen het lijf die een kleine FM-zender had. Ik heb deze overgenomen en de uitzendingen konden beginnen. Op eerste kerstdag 1976 was het dan eindelijk zo ver, mijn allereeerste programma ging de lucht in via mijn eigen zender Radio Atlanta. Gezien de kwaliteit (zowel technisch als qua presentatie) hoop ik dat er niemand naar dit half uur durende programma heeft geluisterd.

oude platendraaier
Oude platenspeler

oud cassettedeck
Oud cassettedeck

Ik had al snel door dat om het programma meer kwaliteit te kunnen geven er geïnvesteerd zou moeten worden in meer apparatuur, dus er kwam nog een (zeer oude) platenspeler bij, nog een oud cassettedeck en er kwam een heus mengpaneel, een 6 kanaals mixer van Alecto.

Later werd de studio nog uitgebreid met een Akai bandrecorder.
Veel uitzendingen zijn er niet geweest van Radio Atlanta, ik was te bang voor de RCD (=Nederlandse BIPT) en dus was er slechts sporadisch een uitzending van een half uurtje.

josty kit zender
De zender van Radio Atlanta
  Alecto mengpaneel
Alecto mengpaneel, ik had de voorloper hiervan.
akai gx 4000 De bandrecorder uit de oude doos, de Akai GX 4000, koste destijds nieuw 775 harde Nederlandse guldens. Voor een scholier betekende dat een heel jaar flink werken en sparen.
 
   

Free Visits Counter