John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
EditRegion4
Radio Cupido werd opgericht als stichting in Nederland in 1984 met het doel om als legale lokale radio van start te kunnen gaan in Terneuzen. Er werd gelobbyd bij de (lokale en regionale) politiek en er werd een advocatenkantoor in de hand genomen om ons te assisteren bij de juridische aspecten.
Er werd een studio ingericht in een flat in Terneuzen en het lokale kerkkoor werd ingeschakeld om jingles in te zingen voor dit nieuwe radiostation. Alles stond klaar om van start te gaan, maar Nederland was er duidelijk nog niet klaar voor.
De discjockeys stonden wel te popelen dus werd besloten om vlak over de Nederlandse grens (in Heikant) de zender neer te zetten. Een zendmast werd neergepoot, een zender werd aangeschaft, een caravan werd ingericht als zendlokatie en de programma's konden van start gaan. De programma's werden opgenomen in de studio in Terneuzen en de volgende dag werden ze vanuit de caravan de ether ingestuurd op 94.5 MHz (direct naast de frequentie van het toenmalige Hilversum 3).
Het avontuur duurde niet lang, interne problemen zorgden ervoor dat het bestuur uiteenviel. De radio draaide nog geruime tijd door, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.
Radio Cupido
 
   

Free Visits Counter