John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
EditRegion4

Vanaf 1986 werd het Westlands Muziekpaleis ook uitgezonden via Radio Kompas in de buurt van Oostende.
Radio Kompas begon haar uitzendingen in 1981 vanuit Oostende, later zou de uitzendlokatie verhuizen naar Koekelare. De hoge mast en het grote vermogen zorgen ervoor dat het station ver te beluisteren is. Radio Kompas groeit uit tot een van de meest populaire radiostations van de Belgische kust.
In die tijd mochten deze lokale radiostations geen roepnaam hebben, maar een afkorting als naam werd wel gedoogd. In werkelijkheid kwam het er op neer dat men een goed klinkende roepnaam bedacht en daar een volledige officiele naam bij verzon. Radio Kompas heette dus officieel Radio K.O.M.P.A.S., waarbij de letters stonden voor; Kulturele Onafhankelijke Maatschappelijke Publieke Audio Service

Radio Kompas
De Radio Kompas lokatie tijdens de jaarlijkse barbeque.

Wekelijks verscheen het gedrukte exemplaar van de hitlijsten (zie ook verder op deze pagina) en jaarlijks was er de barbeque. Ook elk jaar werd de top 1000 tijdens het Hemelvaart weekend live uitgezonden vanuit de live studio. Tijdens dit evenement kwamen ook de meeste Nederlandse dj's hun uurtjes presenteren vanuit de studio.
Radio Kompas
Live studio van Radio Kompas

Radio Kompas

Radio Kompas

Weekprogrammering Radio Kompas

Radio Kompas Top 40
Kompas Hitparades nr 336
Radio Kompas Top 40
Kompas Hitparades nr 339
Brief ter promotie van de Top 1000, klik hier voor de volledige brief.
Radio Kompas Radio Kompas
Radio Kompas Radio Kompas
Radio Kompas
Radio Kompas
 
   

Free Visits Counter