John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
EditRegion4

Na de zoveelste keer te zijn opgepakt met Radio Exodus week ik uit naar België om daar mijn programma’s verder te zetten. Op 30 kilometer vanaf mijn thuis kwam ik terecht bij Radio Tijger (oftewel Radio Tiger) in Stekene. In België was het wel wat anders geregeld dan in Nederland. In Nederland waren we gewend om stiekem te doen en alles weg te steken, in België was de illegale radio groots en open en bloot in het straatbeeld aanwezig.

Radio Tijger was begonnen op 21 november 1981 op de 102.8 MHz en in het eerste kwartaal van 1982 begonnen de officiële uitzendingen.

Radio Tijger opnamestudio
Radio Tijger opnamestudio

Radio Tijger opnamestudio
Radio Tijger opnamestudio

Ik begon in april 1982 en had mijn programma “natafelen” elke werkdag tussen 13 en 14 uur. De eerste single die ik daar draaide was Kim Wilde met View from a bridge.
Na een paar jaar dit middagprogramma gepresenteerd te hebben verhuisde ik later naar de zaterdagochtend en zondagochtend van 8 tot 10 uur.
Elk vrij uurtje in het week-end bracht ik door in de studios van Radio Tijger en naast mijn wekelijkse programma's presenteerde ik in het week-end het programma met de dierenarts en ook een nachtelijke show in de nacht van zaterdag op zondag. Daarnaast moesten er ook continue nieuwe non-stop banden opgenomen worden voor de door de weekse nachten te vullen met muziek.

Dit waren zware week-ends, want er moesten veel programma’s opgenomen worden en de overige levensomstandigheden (sanitair, keuken) waren miniem. We sliepen tijdens die nachten in het lokaal waar de platen opgeslagen stonden op veldbedden terwijl onder ons de muizen en de ratten op zoek waren naar iets eetbaars. ’s Nachts werd je regelmatig wakker om technische storingen op te lossen (geen muziek meer) of vanwege de telefoon die onophoudend rinkelde.

Radio Tijger was een station met een groot bereik en veel bekende namen hebben gedraaid bij Radio Tijger of zijn er vaak langs geweest. Enkele collega’s aldaar waren Frank de Vries, Hugo van de Woestijne (Bruno de Vos), Peter de Winter, Albert van der Laan, Patrick de Cort, Bob de Vriendt, Luk Baart, Mike West, Freddy van Hamme, Ludwig de Vlaming, Veronique van Tienen, Haike du Bois en Bart de Koning (en vele anderen).

 

Radio Tijger comfortzone
Radio Tijger uitzendgebied
Radio Tijger logo

In 1984 stopte in met de werkzaamheden bij Radio Tijger omdat het station door interne meningsverschillen achteruit ging. Radio Tijger zelf bleef nog een hele tijd bestaan en stierf een langzame dood. De naam en het jinglepakket werd doorverkocht aan een radiostation in Eeklo die de naam nog enige jaren gedragen heeft.

Het verhaal van Radio Tijger is verre van compleet, ik ben nog op zoek naar foto's en meer verhalen over de geschiedenis van het station. Als iemand nog informatie heeft en dat ter beschikking wil stellen dan kan hij/zij het sturen naar johnwestland@skynet.be.

Radio Tijger
Radio Tiger
 
   

Free Visits Counter