John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
EditRegion4
De naam van Radio 't Ros is afkomstig uit de folklore van de stad Dendermonde. 't Ros verwijst naar de sage van het ros Beiaard en de vier Heemskinderen.
Het station starte in 1982 en werd opgericht door een vijftal mensen die al wat ervaring opgedaan hadden bij andere piratenstations in de omgeving. Medio 1982 gingen de uitzendingen officieel van start.
Tegen 1983 waren er al ruim 30 medewerkers en zond het station 24 uur per dag uit.
In 1984 verhuisde men naar een oud fabriekspand waar men de nieuwe studio's bouwde van waaruit men nog vele jaren zou uitzenden.
Radio 't Ros mocht zich verheugen in een grote luisterdichtheid in de streek rond Dendermonde en men had ook relatief weinig concurrentie in het gebied, het ging het station voor de wind.
Uniek in de radiowereld was wel dat een vrouw de programmaleiding op zich had genomen. Zoals de meeste Vlaamse radiostations had men ook hier een horizontale programmering met in de weekends ook veel aandacht voor de lokale actualiteit.
Radio 't Ros werd ook erkend en zond (en zend) uit op de 103.9 MHz.

Radio 't Ros
.Radio 't Ros

Het Westlands Muziekpaleis was enkele jaren lang dagelijks 1 uur lang ook te beluisteren via Radio 't Ros en ik heb ook het genoegen gehad om een paar keer ter plaatse aanwezig te zijn (onder andere voor een heerlijke maaltijd).
Het oude Radio 't Ros bestaat al niet meer en heeft plaats moeten maken voor de ketenradio TOP Radio.

Radio 't Ros Radio 't Ros
Radio 't Ros
Foto's afkomstig uit een interview in FRM.
Ik ben nog op zoek naar meer materiaal over Radio 't Ros, heeft u informatie en of fotomateriaal, laat het mij dan weten. Alvast bedankt.
 
   

Free Visits Counter