John Westland's Muziekpaleis
home
geschiedenis
radiostations
playlijsten
citaten
Hotels
links
e-mail
Radio Tijger In 1982 begon ik bij Radio Tijger in Stekene, een zeer krachtig en proffesioneel radiostation. Een oud medewerker van Radio Mi Amigo stond nog aan de wieg van dit station. Ik presenteerde hier elke werkdag het programma "natafelen" tussen 13.00 en 14.00 uur. Leuk detail was dat ik voor de rechter moest komen voor mijn deelname aan Radio Exodus op een werkdag om 13.30 uur. Terwijl ik voor de rechter stond te beloven dat "ik het nooit meer zou doen" was mijn programma te beluisteren van Noord frankrijk tot in Rotterdam!
In 1984 ben ik gestopt bij Radio Tijger omdat er destijds intern nogal wat problemen ontstonden. Hierna had ik nog kort even een eigen radiostation genaamd Radio Cupido, dit avontuur duurde niet lang doordat ik in conflict raakte met andere bestuursleden.
Na Radio Tijger bleef ik wel in België werken. Ik monsterde aan bij Radio Delmare (Zingem), Radio 't Ros (Dendermonde) en Radio Kompas (Oostende). Bij elk van de radiostations had ik elke werkdag een programma. Alle programma's werden opgenomen in Terneuzen en via de post opgestuurd aan de diverse stations. In deze tijd werkte ik in Nederland ook nog bij Radio Europe (Den Haag) en Radio Stad FM (Rotterdam), beiden waren echter geen lang leven beschoren. De syndicate programma's op de Vlaamse radiostations bleven doorlopen tot in 1987. Radio Kompas
pauze
Van 1987 tot en met 1989 nam ik even pauze van de radio. Ik was een aangename Belgische jongedame tegen het lijf gelopen en ben verhuisd van Nederland naar België (emigreren heet dat officieel, maar voor mij was het maar 40 km verderop....).
lekker luieren

Disc Jockeys kunnen niet lang zonder de radio, dat is algemeen bekend en zodoende begon ik in 1989 wederom bij de radio. Ditmaal bij Radio Saturnus, de lokale radio in mijn nieuwe woonplaats Maldegem.
Bij dit station presenteerde ik niet alleen, maar ik onderhield ook (zo goed als mogelijk en met zeer beperkte middelen) de technische kant van de radio. De hele automatisering was een mooi stukje huisvlijt en werkte naar behoren.

Ik ben bij Radio Saturnus blijven werken tot de laatste dag gekomen was in 2002. Het station moest toen noodgedwongen de boeken neerleggen en werd overgenomen door een ketenradio.

 
Lees verder op de volgende pagina....
 
   

Free Visits Counter